1,5 meter afstand tot de ander, dichterbij jezelf!

Het is bij jou vast niet anders dan bij mij, ik ben de cijferreeksen, aantallen doden en know-it-alls die anderen tot ‘dom’ bestempelen om dat ze maatregelen al dan niet opvolgen al meer dan zat. Mensen die mijn analyses kennen naar aanleiding van mijn boek ‘Jij bent je dier’ weten dat ik in elke situatie kijk naar: wat kun je eraan aflezen? Geen schuld, niet kijken naar wat de ander anders zou moeten doen; maar, wat zit erin voor mij? Jijzelf zou in het middelpunt moeten staan van je leven: zonder jou was jouw leven er niet. En dan bedoel ik niet gewetenloos supermarkt vakken leegplunderen of in iemands aura staan terwijl we hebben afgesproken dat even niet meer te doen (kijk hier naar de uitleg van Judeska). Wat ik bedoel is, je compassievolle kern in het centrum van je leven plaatsen, lief voor jezelf en lief voor de ander.

Kijk, in een crisissituatie leer je jezelf en anderen kennen. Hoe reageer je zelf op dreiging, ongemak, angst en onzekerheid en hoe verhoud je je dan tot anderen? De maatregelen die we met zijn allen nemen om de curve af te vlakken hebben niet alleen primaire maar ook een scala aan secundaire effecten. Vanuit mijn vakgebied kijk ik dan naar: wat gebeurt er met je als je jezelf tegenkomt in een periode waarin je leven even stilgelegd wordt. Vanuit de zoöenergetica kun je stellen dat we onbetwist meer met onze processen bezig gaan. Mensen met katten krijgen de uitgelezen kans om een belangrijk stuk uit hun verleden aan te gaan. Hondenliefhebbers gaan bewust of onbewust bezig met hoe zij met andere mensen omgaan. De dames en heren die naar buiten gaan om hun paard van de benodigde zorg en training te voorzien komen in een stroomversnelling terecht van hoe zij tegen het leven, hun existentie aan kijken. We reflecteren dus wat af met zijn allen, de komende tijd. Je krijgt inzicht in wat je na de crisis weer op wilt pakken maar kunt je ook bewust worden van structuren waarin je je eigenlijk gevangen voelde. Aan welke hiërarchische verhoudingen was je onderhevig? Wil je dat nog? En bovenal, staat het wel bovenaan je prioriteitenlijst dat je je lekker voelt?

Hoewel het voor velen als een dooddoener klinkt, ben ik ervan overtuigd geraakt dat geluk begint met tevreden kunnen zijn met je alledag. Dat is een gave waar iedereen over beschikt maar niet altijd tot uiting komt. Keuzes kunnen maken op basis van de vraag: hoe zorg ik dat ik me in mijn alle dag fijn en tevreden voel? Keuzes maken vanuit liefde voor jezelf.

Ik wens jullie allemaal veel liefde en vertrouwen toe ❤

Voert bij jou vooralsnog angst en/of paniek de boventoon? Overweeg een afstandsbehandeling of online/telefonisch consult.

Michael van Roon 
Natuurgeneeskundig Energetisch (dier-)Therapeut