WORKSHOP: EFT voor mens en paard

In een blog deelde ik mijn instructievideo van “Emotional Freedom Techniques” waarmee je thuis aan de slag kunt om jezelf vrij te maken van emoties die je remmen. Hoe gaaf is het als je die techniek kunt delen met je paard?

Sinds begin 2018 ben ik EFT-practitioner en heb ik gezocht naar de fijnste manier om deze techniek te integreren in mijn praktijk. Ik vertel mensen tijdens consulten kort over de werking en geef hen zelf te ruimte om het toe te passen wanneer zij dat willen. In sommige gevallen beginnen we al tijdens het consult met het kloppen op de acupressuur punten. Toen ik in mei de Engelse versie van mijn boek presenteerde op de Animal Energy World Conference in Manchester kwam ik in aanraking met de toepassing van EFT voor dieren.

Ik heb mij daar vanaf dat moment in verdiept en de resultaten hebben mij ontzettend enthousiast gemaakt.

Met name bij paarden blijkt de toepassing eenvoudig en de resultaten verbluffend.  

Je kunt het houden van paarden eigenlijk geen hobby noemen, het is een leefstijl. Hoewel deze manier van leven het grootste deel van de tijd een heel fijne wijze is, zijn er toch bij veel paardenliefhebbers onderdelen die angst, stress of spanning met zich mee brengen. Denk aan het –blijven- rijden na een val, het buiten of binnen moeten zetten van andermans –bijv. jonge- paard, faalangst voor een wedstrijd of wanneer het paard een –bijv. veterinaire- behandeling moet ondergaan. Dat soort zaken hebben effect op zowel het paard als de mens. Om dit soort momenten te veranderen voor zowel mens als dier bied ik nu de workshop “EFT voor mens en paard”.

In +/- 2,5 uur kom je te weten wat EFT inhoudt en hoe je het kunt toepassen op jezelf, je paard, en vooral jullie samen. Wat je zoal te weten komt? 

  • Het werkingsprincipe van EFT
  • De klop-punten voor mensen en paarden
  • Dat EFT zowel voor je eigen angst, stress of spanning werkt als voor die van het paard wanneer je het toepast
  • Waarvoor je EFT kunt toepassen
  • Do’s en dont’s van EFT
  • Hoe paarden reageren, door meteen op je eigen -of een ander- paard te oefenen
  • Hoe je EFT voor paarden kunt toepassen in een professionele omgeving
Uiteraard deel ik deze effectieve techniek het liefst met zoveel mogelijk paardenliefhebbers en –professionals. De gecombineerde mens-dier versie van EFT is een nieuw concept en sluit perfect aan bij de theorie van de zoöenergetica zoals ik beschrijf in “Jij bent je dier!” en “Your pet it’s you!”. De workshop kan in het Nederlands en het Engels gegeven worden.

Prijs op aanvraag

Er is een overdekte locatie nodig voor het theoriegedeelte en minimaal per twee deelnemers een rustig paard om de EFT op te kunnen oefenen. 

Wil jij liever leren om EFT voor jezelf toe te passen? Check de Facebook pagina voor de actuele data van workshops! Je kunt EFT ook één-op-eén leren bij De Rodute; klik hier voor meer informatie.