Geen zin in yoga, meditatie en/of mindfulness?

Er zijn steeds meer mensen die zich storten in de wereld van yoga, meditatie en mindfulness. De toenemende stress en de hoge verwachtingen die we van onszelf en elkaar hebben maken dat dit soort methodes een gat in de markt zijn. Maar wat als je er geen zin in hebt? 

In de afgelopen jaren heb ik zelf met een groot aantal van deze stress reducerende technieken kennis mogen maken; van T-Touch tot sjamanistische meditatie en aardings-oefeningen. De positieve werking ervan levert een goede bijdrage aan mijn werk als therapeut. Toch bespeur ik ook de keerzijde van het brede aanbod dat er tegenwoordig is: we zien door de bomen het bos niet meer. Als je klachten hebt die duidelijk samenhangen met stress, er door komen of verergeren, waar begin je dan als je de werking van de eerder genoemde zaken wilt ervaren? Als je begint met mediteren voelt het ongemakkelijk, ga je aan je boodschappenlijstje denken en schuif je het voor je uit. Behoor jij tot die club mensen? Ik heb een oplossing voor je: laat mij het voor je doen! 

In een energetische behandeling ervaar je de werking van alle eerder genoemde theorieën die uiteindelijk op het begrip energie gebaseerd zijn. Balans in je systeem, je weer lekker en rustig voelen door middel van magnetiseren (handoplegging). Het enige dat jij hoeft te doen? Niks! Je neemt plaats in de fauteuil in mijn praktijk en ik doe de rest, onder het genot van een kopje koffie of thee natuurlijk. Mijn praktijk is trouwens ook tussen kerst en oud en nieuw geopend ;).

Michael van Roon
Natuurgeneeskundig Energetisch (dier-)Therapeut