Heel fijne feestdagen!

Zo tegen het einde van december blikken de meesten van ons op enig moment terug op het afgelopen jaar. Uiteraard omdat het op het einde loopt maar ook omdat de korte, ietwat donkere dagen uitnodigen tot ‘in jezelf keren’. Voor ik jullie fijne dagen toewens, deel ik graag een stukje van mijn introspectie met jullie.

2018 is voor mij een jaar geweest van grote veranderingen. Voorheen kon ik mij geïntimideerd voelen door mensen met een universitaire opleiding, een (ogenschijnlijk) groter draagvlak/ cliëntenbestand of scepsis richting mijn werk. Ik kon me laten meeslepen in discussies als: “Is wetenschappelijke onderbouwing essentieel voor behandelingen?” en “Schrapt een grote zorgverzekeraar ten (on)rechte alternatieve geneeswijzen uit het aanvullend pakket?” tot “Is vers vlees of brok nu beter voor je hond?” en “Heb je vlees en vis nodig om voldoende eiwit binnen te krijgen?”. De uitkomst van allemaal is wat mij betreft samen te vatten in één zin; dergelijke discussies halen de aandacht af van datgene waar het voor mij om gaat: doen wat voor mij goed voelt, vanuit authenticiteit.

Als 2018 mij één ding geleerd heeft is het wel vastberadenheid. Alles wat uit mijn handen komt doe ik vanuit eigenheid, overtuiging, eerlijkheid en liefde voor mensen en dieren. In tegenstelling tot voorlopige waarheden die meetbaar, aantoonbaar en reproduceerbaar zijn kan ik zeggen dat mijn waarden een continue rode draad zijn door alles wat ik doe. We hebben allemaal zo’n set waarden. Mijn wens voor een ieder is dat die waarden in 2019 de meeslepende discussies in de meest brede zin mogen overstijgen: een focus op je eigen kracht en kunnen.

De feestdagen betekenen voor mij heel veel gezelligheid met de liefste mensen en dieren om mij heen. Dat wens ik alle mensen en dieren dan ook van harte toe (dus eet die laatste vooral niet op deze kerst).

Bedankt voor alles in 2018, ik zie jullie graag terug in 2019.

Fijne feestdagen allemaal!

Michael van Roon 
Energetisch (dier-) Therapeut 

P.S.: Ik ben uiteraard ook heel blij jullie in 2019 te kunnen verwelkomen op mijn prachtige nieuwe werkplek.