Ideeën gevraagd!

In de zomer van 2018 toen ik besloot om fulltime in mijn eigen praktijk aan de slag te gaan, heb ik een ronde gedaan langs dier gerelateerde bedrijven in een aangrenzende regio. Zo bood ik een aantal dierenartsenpraktijken en dierspeciaalzaken een inkijkexemplaar aan van mijn boek ‘Jij bent je dier!’. Afgelopen vrijdag werd ik gebeld door een assistente van één van die praktijken met de reactie op het bijna anderhalf jaar geleden aangeboden boek.

Mijn bevindingen in die tijd waren uitzonderlijk positief. Zolang de communicatie blijft bestaan tussen dierenarts en therapeut vinden zij dat hun klanten complementaire zorg moeten kunnen toepassen voor hun dieren, als zij dat willen. Op momenten dat ik twijfel over de toestand van dieren neem ik mijn verbindende rol tussen het welzijn en de juiste zorg uiterst serieus. Dat komt uiteindelijk neer op een mix van therapieën waarbij ook het gevoel van de mens achter het dier niet uit het oog verloren wordt.

Terug naar het bewuste telefoongesprek met de assistente van deze eenmanspraktijk:

Ik: Met Michael van Roon

Zij: Ja goedemiddag, u spreekt met … van Dierenartsenpraktijk …. Ik heb hier nog een boek liggen van u en ik vroeg me af of u het terug wilt. Het leek me zo zonde om het direct weg te gooien.

Ik: Aha, ja graag. Is het toch niks voor jullie wachtkamer?

Zij: Nee, de dierenarts is er tegen.

En dat is nu juist het punt waar ik graag jullie hulp inroep. De mensen die bij mij in de praktijk zijn geweest kennen wel het principe van De Rodute Mini. Die zoekt zijn weg, ofwel ‘het loopt zoals het lopen moet’. Nu dit –ongelezen- inkijkexemplaar van ‘Jij bent je dier!’ weer terug in mijn bezit is gekomen, was het blijkbaar niet op zijn plek in de betreffende praktijk.

Ik hoor dus graag van jullie: waar moet dit inkijkexemplaar komen te liggen? Weet jij een wachtkamer, leestafel of andere plek waar het je leuk lijkt om dit boek tegen te komen? Laat het me weten! 16 december verloot ik het onder de ideeën, zodat het boek kan kijken of hij zich daar wel thuis voelt.

Bedankt alvast!

Michael van Roon

Natuurgeneeskundig Energetisch (dier-)Therapeut