Ik voel, ik voel wat jij nu voelt

Er wordt steeds meer duidelijk over het fenomeen ‘energie’. Wetenschappers suggereren in dit Engelstalig artikel de mogelijkheid tot het overdragen van energie tussen mensen. Dichterbij huis en in ons dagelijks leven merken we dit op grote schaal. Bewust of onbewust heb jij er ook mee te maken.

Voor mij is het dagelijkse kost. In mijn consulten voel ik aan wat diegene voor mij –mens of dier- voelt. Voor velen is dit moeilijk te bevatten. En toch doe je het zelf ook. Als je iemand in je omgeving ergens heftig om ziet huilen is het voor de meeste mensen moeilijk om zelf de ogen droog te houden. Tot zover niks nieuws. Maar wat als die lage rugpijn eigenlijk van je partner is, of de woede oppikt van de chagrijnige buschauffeur?

Je kunt dit fenomeen gebruiken om anderen te helpen. Zo kreeg ik gisteren aan het einde van de middag last van mijn SI-gewricht. Laat dat nu net de zwakke plek van mijn paard zijn. Uiteraard heb ik de luxe om hem dan direct daarvoor te kunnen behandelen, waarna het ongemak ook voor mij weg trok. Als ik ergens pijn heb, of plotseling een emotie ervaar vraag ik me direct af: “Is dit wel van mij?”. Wanneer dit niet je werk is, kun je veel last hebben van de klachten van anderen.

De oplossing voor het ongewild oppikken van emoties en/of pijnklachten vind je in jezelf. Door bewust op te merken dat het niet jouw uitdagingen zijn, maar die van een ander los je al een groot deel op. Nog belangrijker is simpelweg het besluit om niet mee te gaan lijden met de ander. Je kunt daarvoor goed aan de slag met EFT (zie hier mijn instructievideo).

Zoek jij een permanente oplossing voor deze uitdaging? Bekijk de mogelijkheden bij mij in de praktijk.

Michael van Roon
Natuurgeneeskundig Energetisch (dier-) Therapeut