Wat als je terug in de tijd kon?

Gisteren keek ik op Netflix de film “About Time”, over een man die op simpele wijze terug in de tijd kon reizen. Het verhaal legde voor mij verbinding met recente “overpeinzingen”. Een deel van mijn werk valt onder het “spirituele” en dat roept af en toe -al is het je alledaagse bezigheid- zijn vraagtekens op. Die van mij zitten de laatste tijd op inspirerende quotes die mooi zijn voor diegene die op dat exacte pad zit, maar weerstand oproepen bij mensen die denken: “maar hoe dan?”. Ik bedoel dan zaken als: in het NU zijn, doen wat je hart je ingeeft, je eigen werkelijkheid creëren, tevreden zijn met wat je hebt, datgene uitstralen wat je aan wilt trekken etc.

Begrijp me niet verkeerd, ik wil niets afdoen aan deze fenomenen. Ik ben me echter terdege bewust van het feit dat dit pogingen zijn om een gevoel onder woorden te brengen en dat vergt een specifiek talent. En dan verandert de manier waarop we taal gebruiken ook nog eens continu. Door de toenemende snelheid van informatievoorziening in onze maatschappij worden de subtiele verschillen alsmaar belangrijker. Ik vraag me de laatste tijd af:
Kunnen we op de een of andere manier onze medemens op inspirerende wijze laten zien hoe we spiritualiteit beleven zonder dwingend en zweverig over te komen?. 
Persoonlijk vind ik dat dit een groeiende trend op o.a. Instagram is. Dat medium laat ons nadenken over voor zich sprekend beeldmateriaal met een kort en bondige omschrijving om een gevoel over te brengen.

Terug naar de film. Het is geen super nieuwe film (2013) wat maakt dat ik vind dat de maker een vooruitziende blik had -grappig, gezien het onderwerp tijdreizen is-. Op een bepaald moment kiest de hoofdpersoon ervoor om elke dag twee keer te beleven. De eerste keer met alle frustratie, haast en onzekerheid over de uitkomst. De tweede keer glimlacht hij vriendelijk naar de kassière, steunt hij zijn collega die een uitbrander krijgt met humor en gunt hij zichzelf korte momentjes van rust om gewoon te genieten van wat er op dat moment voor hem gebeurt in zijn “gewone” leventje. Ik doe voor mijzelf vandaag een kleine test: ik maak mijn keuzes alsof ik de dag twee keer mag beleven, maar dan metéén. Doe jij mee?

Misschien vat deze quote de spirituele oneliners samen:
Als je terug in de tijd kan reizen waar neem je dan vandaag extra de tijd voor? – iemand uit de toekomst
Ik moet eerlijk zeggen dat deze net zoveel weerstand oproept bij mij als andere quotes.. Misschien post ik deze blog de tweede keer maar niet ;)

Fijne dag!

Michael van Roon
Natuurgeneeskundig Energetisch (dier-) Therapeut