Wat doet sociale media met jou?

Stel je voor dat sociale media voor jou een ongrijpbaar fenomeen blijft. Iets waar je (nog) niet zo goed raad mee weet. Hoe ga je daar dan anno 2019 mee om?

Bij mij is dit een gevoel dat met vlagen wordt aangewakkerd. Instagram is voor mij zoiets dat ik eindeloos heb uitgesteld. Ik snapte het simpelweg niet zo, zag mijzelf niet zo als 'influencer' door het leven gaan. Dat paste immers niet bij mijn waarden als authenticiteit, integriteit en bescheidenheid; laat staan bij mijn vak als therapeut, toch? Tot mijn zus als marketeer het niet meer aan kon zien en ik schoorvoetend overstag ging.

Vandaag merkte ik dat ik hierin niet de enige ben. Op een symposium van de koepelorganisatie van mijn vakgebied (het RBCZ) maakte ik direct contact met een collega therapeute. Ik was de gene die haar bewust maakte van het beetje cappuccino schuim op haar neus. De kleur van haar trui benadrukte de donker groene kleur van haar ogen en zij straalde rust en verbinding uit. Na een inspirerende lezing over -je raadt het al- sociale media deelden wij onze zorgen over een mogelijke uitstraling die een actief leven op de socials met zich mee zou kunnen brengen.

Onze conclusie was de volgende: juist door datgene te delen op sociale media waar je zowel jezelf als anderen meer van gunt creƫren we samen een mooiere wereld. En dat is nu net hoe Instagram werkt voor mij; alleen door je met elkaar te verbinden, successen van anderen te bemoedigen en te delen wat jij belangrijk en mooi vindt ontstaat een stijgende lijn. In eigenheid en verbinding, zowel online als offline: in real life.

Michael van Roon
Natuurgeneeskundig Energetisch (dier-)Therapeut