Als het goed is ben je op deze pagina terecht gekomen door de QR-code te scannen, op de remediekaart die je naar aanleiding van een consult voor je paard, hond, kat of ander dier gekregen hebt. Hier onder lees je van elke remedie een korte algemene beschrijving. Fijn om nog even terug te lezen omdat je onmogelijk alles kunt onthouden wat er tijdens een consult besproken wordt. 


BIJVOET

Deze remedie ondersteunt in het oplossen van dingen die heel diep zitten. Je kunt dit zien als een diepere laag, iets dat je echt raakt. Denk bijvoorbeeld aan een uitspraak als “je hebt me diep in mijn hart geraakt”. Soms werken dingen nog door die in een ver verleden gebeurd zijn, de Bijvoet helpt je erbij om ook deze dingen aan te pakken. Deze remedie correspondeert vaak met de onderrug.


DISTEL

Bij de Distel denk ik altijd direct: “Daar is nog ruimte voor verbetering, in de positieve zin”. Als je naar het plantje kijkt vallen je direct de scherpe stekels op, die het uit kan zetten. Paarden hebben echter een grote voorkeur voor de mooie, smaakvolle paarse bloemen die het ook zeker heeft. De Distel-remedie staat dan ook precies daarvoor: stekels omzetten in mooie bloemen. Een way to go dus!


WEEGBREE

De weegbree vind ik altijd al een interessant plantje. Ondanks het imago van een snelgroeiend onkruid hielp het mij als kind al tegen de pijnlijke steken van de brandnetel. In de vorm van mijn remedie helpt het om jouw eigen ruimte in te nemen. Daar waar mensen in je omgeving je nog wel eens kunnen overreden, komt de weegbree om de hoek om je simpelweg wat zekerder in je schoenen te laten staan. De weegbree zorgt er ook voor dat je beter aanwezig blijft in je lijf.


KAMILLE

Rust, daar staat de kamille voor. Dit kun je zowel in de fysieke als de emotionele zin van het woord interpreteren. Deze remedie kan je lichamelijk meer rust geven, je helpen wat meer orde te scheppen in het hoofd of ondersteunen bij het maken van keuzes als het allemaal wat te veel wordt.


PAARDENBLOEM

“Met beide benen op de grond staan” dat is waar de paardenbloem je mee helpt. Deze remedie helpt je om een nuchtere kijk op de wereld om je heen te hebben en beter te relativeren. Daarnaast helpt hij mensen die veel in hun gedachten verzinken (piekeren) om hun voeten weer duidelijk op de grond te voelen staan. Behoefte aan deze remedie betekent dat je wél in je lijf aanwezig bent, maar de neiging hebt je ‘te klein te maken’. De tegenovergestelde beweging van de Weegbree.


BOERENWORMKRUID

Deze remedie is ontstaan om te ondersteunen bij het reguleren van hitte in het lichaam. Met name het afvoeren van te veel warmte. Je kunt daarbij denken aan fysieke warmte zoals ontsteking en/of pijn maar ook warmte in de vorm van veel boosheid of het opkroppen van zaken.


TEUNISBLOEM

Deze remedie helpt je om terug te vinden wat je ongewild verloren bent, in de meest brede zin daarvan. Dat kan een voorwerp zijn, maar ook andere fenomenen zoals liefde, gezondheid, geluk of een deel van jezelf.